A Portrérajzolás szabályai

szerző: Farkasvölgyi Éva

A könyv lépésről-lépésre bevezet a portrérajzolás rejtelmeibe és segít eligazodni a rajzolás folyamatában. A szerző Biennálé díjas kárpitművész, aki több évtizedes tanítási tapasztalattal, valamint egy általa kidolgozott sajátos módszerrel rendelkezik.

A könyv mérete A/4-es / ponosan: 27×21 cm /
Kemény táblás.
Fekete-fehér nyomtatás.
64. oldal
70. ábrát tartalmaz, amelyek részben magyarázó, részben művészi rajzok

5900 Ft

Vásárlási szándék esetén kapcsolatfelvétel a szerzővel:
farkaseva.gobelin@gmail.com

Valamint az alábbi linken webshopban is meg lehet vásárolni :
https://webshop.hegyvari.com/termek/a-portrerajzolas-szabalyai-farkasvolgyi-eva/

A portrérajzolás szabályai című könyv

hiánypótló szakirodalom.

Szól mindazok számára, akik szeretnének megtanulni portrét rajzolni. Akár élő modell alapján, akár fotóról rajzolnak. Ajánlom azok számára, akik hobbyból rajzolnak, illetve azok számára is, akik művészeti iskolába szeretnének felvételizni, vagy már oda járnak.

A portrérajzolás szabályai című könyvében részletesen elmagyarázza hogyan lesz a tojásdad formából emberi fej. Mik azok az anatómiai szabályok, amiket be kell tartani az alkotás során.

Az emberi fej rendkívül összetett formákból áll, amelyek összefüggnek egymással. A szerző rajzain keresztül bemutatja a különböző elemeket egyenként,  / szem, száj, orr stb. /  és azok összefüggéseit a nagy egésszel. A rendkívül logikusan felépített mű 70 ábrát tartalmaz, amelyek a művésznő rajzai. Minden korosztály számára ajánlott, aki érdeklődik a portrérajzolás iránt.