KÁRPITSZÖVŐ KÖR

2018. szeptemberétől KÁRPITSZÖVŐ KÖR indul Budapesten , a 13. ker. Visegrádi utcában.

Ebbe a csoportba azok jöhetnek, akik már tudnak klasszikus francia kárpitot szőni. Nálam elvégezték a tanfolyamot, vagy fonák oldalról szőnek és ismerik a haschure-özés fajtáit és önállóan használni is tudják azt.

Kárpitszövő kör tagság:

A havi díj: 12 000 ft

Ebben az összegben nincs benne az anyagköltség. Lehet hozni saját fonalat , illetve lehetőség lesz a Coats Anchor fonalához hozzájutni.

A foglalkozások időtartama 4 óra. Tervezett időpont : 2 hetenként csütörtöki napokon 10 – 14. óráig.

Kárpitszövő kör

KÁRPITSZÖVÉS

A szövött falikárpit a ” carpoltos” szóból ered, melynek jelentése: díszes szőttes. A gobelin és a kárpit szó ugyanazt jelenti. A franciák ” tapisserie ” -nek, az angolok “tapestry”-nek, a németek wandteppich”-nek, az olaszok “arazzi”-nak hívják.

Eredete a kilimtechnikához nyúlik vissza. Magas szintű , képi igényű művészeti alkotások a kárpitok, melyekkel a múlt  századokban templomok , kastélyok falait borították be. Funkciójuk kettős volt: részben a fal hidegségét fogták fel, részben díszítő szerepet töltöttek be.

Legkorábbi fennmaradt emlékei a kopt szövetek.

E kézi szövött művek 2 fonalrendszer kereszteződésből jönnek létre, alapjuk a vetülék oldalú vászonszövés. Álló vagy fekvő szövőszéken szövik őket.

Kárpitszövő kör

Jelentkezés

Jelentkezem a FarkasvölgyiArt által 2018 Szeptember elejétől 2019 Június végig tartandó Kárpitszövő körbe. A jelentkezés megrendelésnek minősül.

Jelentkezés menete:
1. Töltse ki figyelmesen a jelentkezési űrlapot.
2. A jelentkezés elküldését követően kap egy emailt a megrendelés részleteivel.
3. Utalja el az emailben kapott számlaszámra a tanfolyam 1. havi bruttó árát.
4. Az összeg beérkezését követően válik véglegessé a jelentkezése, amit emailben visszaigazolok. A számlát a helyszínen kapja meg.

    Tanuljon workshopok keretén belül különleges technikákat. Bővítse szövés tudását!