GALÉRIA RAJZISKOLA

Rajzoktatás

GALÉRIA RAJZISKOLA – Farkasvölgyiart Stúdió

Cím: Dunakeszi, Fő út 5.

Érdeklődni lehet:

Farkasvölgyi Éva
+36 30-700 4443 -as telefon számon
vagy: a farkaseva.gobelin@gmail.com e-mail címen

TEHETSÉGFEJLESZTŐ

PROGRAM

7.-8. osztályosok számára, akik művészeti iskolába szeretnének felvételizni.
pl. Kisképző, vagy más művészeti szakközépiskola, szakiskola. A jelentkezőket felkészítem, hogy könnyedén és jól meg tudják oldani a felvételi feladatokat. Élő modellt rendszeresen  biztosítok, hogy a résztvevők megtanulják a portré rajzolását, mivel ez is felvételi követelmény a művészeti szakközépiskolákban.

A foglalkozások heti egy alkalommal lesznek, 2 és fél órás időtartamban.

A kurzus díja: havi 20 000 Ft.

Ez az összeg magában foglalja az eszközhasználatot is.

FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ

Tanfolyam

11 éves kortól azok jelentkezését várom, akik szeretnék tehetségüket fejleszteni, mert céljuk van a jövőben rajztudásukkal
pl. művészeti iskolába szeretnének továbbtanulni, akár közép– vagy felsőfokon. Vagy bármely más  iskolába, ahol van rajz alkalmassági vizsga. De jöhet az a fiatal is, aki “csak” nagyon szeret rajzolni, alkotni, de még nem tudja milyen pályát fog választani.

A kurzus heti egy alkalommal lesz: 3 órás időtartamban.

A tandíj: havi 24 000 ft

/alkalmanként 6000 ft, de egy összegben kell fizetni a hó elején./

Ez az összeg magában foglalja az eszközhasználatot is.

JOBB AGYFÉLTEKÉS

Rajztanfolyam

Ez a kurzus nem azonos a Betty Edwards – féle 3-4 napos jobb agyféltekés rajzolás workshoppal!

Betty Edwards módszerét felhasználva kidolgoztam egy rajzoktató módszert, ami a jobb-bal agyféltekét váltakozva dolgoztatja, amelynek segítségével azok is le tudják képezni a 3/D-s látványt 2/D-be, akik dominánsan bal agyféltekések. Ez a rajztanulási módszer egy folyamat, időbe nem határolható be, a fejlődés egyénenként más. Ez a tanfolyam is szeptembertől júniusig tart, heti 1 alkalommal 2 órás időtartamban.

Javasolt azok számára, akiknek gondot okoz a rajzolás, de szeretnének jobban megtanulni, illetve szükségük van a rajzolásra a felvételijükhöz vagy munkájukhoz vagy akár csak hobbyként szeretnék űzni ezt a tevékenységet.

Alsó korhatár 11 év, felső nincs. (Felnőttek is jöhetnek)

A kurzus tandíja: 20 000 Ft/hó

rajzoktatás

A Rajz kurzus tematikája

32 éves művészetoktatásban végzett munkásságom alatt kidolgoztam egy módszert, amellyel bárki könnyedén megtanulhat látvány alapján rajzolni. Az előkészítő során az én egyéni módszerem alapján dolgozunk. A feladatok egymásra épülnek, kihagyni nem lehet lépcsőfokokat. A módszerem egyik lényegi eleme, hogy minden új feladatnál először én rajzolok, és magyarázok. Megtanítom a tanulókat “látni”, és felismerni a tárgyak, természeti formák szerkezetét.  A tanítványok elméleti és gyakorlati instrukcióim után kapnak csak rajzlapot és oldják meg egyedül a feladatot , természetesen felhasználva az imént hallott látásmódot, új tudást.

Módszeremmel olyan tudás birtokába kerül a növendék, amely segítségével bárhol, bármikor, bármilyen beállítást képes lerajzolni a látvány alapján. Fel fogja ismerni a tárgyak szerkezetét és könnyedén tudja leképezni a 3D-és képet 2D-ben.

rajzoktatás tematikája

Mivel a felvételiken általában csendéletet kell rajzolni, festeni, -különös hangsúlyt fektetek e tanulmányokra. Sok időt fordítunk síklapokkal határolt testek, a forgástestek, a drapéria, valamint a hokedli ábrázolására. Mindemellett színtant is tanulnak a növendékek, ami nemcsak elmélet, hanem gyakorlat is. Temperával készítünk színtanulmányokat, melyek megelőzik a csendéletek festését. A Kisképzőben felvételi követelmény a portré rajzolása. Ezért a kurzus során megtanuljuk az emberi fej szerkezetét ábrázolni, majd tónusozni. Mindez élő modell alapján történik.

A rajztanfolyam során különböző eszközöket használunk: ceruzát, grafitrudat, szenet, tust, anilint, aquarellt, temperát. A természeti formákat ceruzával, rajztollal, színes eszközökkel ábrázoljuk.

Megismerkednek a növendékek a folyamatos kompozíció fogalmával és különböző kreatív feladatok megoldásával gyakorolják azt.

Galéria

Tanítványok rajzaiból

Rajzoktatás, felvételi előkészítő

Jelentkezés / Érdeklődés

32 éves művészetoktatásban végzett munkásságom alatt kidolgoztam egy módszert, amellyel bárki könnyedén megtanulhat látvány alapján rajzolni. Az előkészítő során az én egyéni módszerem alapján dolgozunk. A feladatok egymásra épülnek, kihagyni nem lehet lépcsőfokokat.

    A klasszikus francia gobelinszövés technikája KÁRPITSZÖVŐ TANFOLYAM