Szövés Alaptanfolyam

Workshop

A szövés alaptanfolyam elvégzése kötelező azok számára, akik nem tudnak szövőkeretre önállóan felvetni és nem ismerik a vászonszövés technikáját. Ugyanis az általam tanított szőnyegszövési technikák – csíkos szőttes, torontáli, csomózott, szumák , ó-gobelin,-  e tudás nélkül nem sajátíthatók el 2 nap alatt. Az alaptanfolyamon a résztvevők megtanulnak szövőkeretre felvetni, és azon önállóan dolgozni. Tanfolyamaimon szövőkereten szőnek a tanulók, nem szövőszéken, ami nem véletlen. A szövőkeretet haza tudják vinni a résztvevők és otthon folytathatják a munkát. Ily módon gyorsabb a tanulási folyamat. Abban az esetben ha szövőszéken szőnének, akkor a növendék csak a kurzus időtartama alatt tudna haladni a szövésével, -ami lehet hogy csak néhány centiméter alkalmanként. Mivel a technika rendkívül lassú, így hosszú hónapokig, – vagy egy kárpit esetében akár évekig is – eltarthat egy kis szövés elkészülte.

Az oktatás kis létszámú csoportokban történik:

8 maximum 10 fő.

Szövés alaptanfolyam

Szövés Alaptanfolyam

Tematika

Felvetés • Szádnyílás képezés • Alapszövés • Lehurkolás • Fonalbabák készítése • A vászonkötés szabályainak elsajátítása • Szövés • Új színek bekezdése • A munkadarab befejezése: lehurkolás, levágás módja, kikészítés.

A 2 napos workshop alatt a fenti technikai fogásokat tanulják meg a résztvevők.

A következő “szövés alaptanfolyam” időpontja 2020. május 2-3.

A foglalkozások hétvégenként, 10-17. óráig tartanak mindkét napon.

Étkezésről mindenki maga gondoskodik, ebédszünetre is van mód, ki-ki igénye szerint tartja meg. / Kimenni étterembe ebédelni nem tanácsolom, mert ez akadályozná a kis szőnyeg elkészültét. – A technika lassú… –
Kávé-, tea főzésre van lehetőség bármikor.

A 2 napos alapozó kurzus tandíja:

32 000 Ft + 7 500 Ft (szövőkeret)

Ez az összeg magában foglalja az anyagköltséget 1 csíkos munkadarabra vonatkozóan. A résztvevő kap egy fonalcsomagot az adott mintához. / Igényelni más színeket, mint amit a csomag tartalmaz, nem lehet ! /

Hozni kell a tanfolyamra: vonalzót, ollót, ceruzát, nehéz villát.

Regisztráció a befizetések sorrendjében történik!

Szövés Alaptanfolyam – Workshop

Jelentkezés

Jelentkezem a FarkasvölgyiArt által 2020 május 2–3-án megrendezett Szövés Alaptanfolyam workshopra. A jelentkezés megrendelésnek minősül.

Jelentkezés menete:
1. Töltse ki figyelmesen a jelentkezési űrlapot.
2. A jelentkezés elküldését követően kap egy emailt a megrendelés részleteivel.
3. Utalja el az emailben kapott számlaszámra a workshop bruttó árát.
4. Az összeg beérkezését követően válik véglegessé a jelentkezése, amit emailben visszaigazolok. A számlát a helyszínen kapja meg.

    Tekintse meg további Kárpi- és Szőnyegszövő tanfolyamaimat Szövés Oktatás