FALIKÁRPIT ÉS ENTERIŐR

Vigyen királyi művészetet otthonába!

A szövött falikárpit “királyi ” műfaj.

Nemcsak azért, mert kastélyok, templomok falait díszítették velük a régmúlt századokban. Hanem azért is, mert ez a mesterség maga “királyi”…..Amikor a festő leteszi az ecsetet, és befejezi a munkát, a kárpitművész akkor kezdi el igazán. A festés – a kárpitterv megalkotása-  csak egy epizódja a hosszú munkafolyamatnak, ami szükséges egy szövött gobelin elkészítéséhez. Rendkívüli szaktudást és sokoldalúságot kíván a kárpitművésztől. Sok-sok év tanulás szükséges ehhez a műfajhoz.

Falikárpit otthonába

Fektessen királyi művészetbe!

A szövött falikárpitok a luxus kategóriás műalkotások körébe tartoznak már évszázadok óta.

Először a művész elkészíti a gobelintervet valamilyen színes eszközzel. Ez már önmagában műalkotás kell legyen. Utána felnagyítja akkorára, amekkora lesz majd a szövött kárpit. A kartonról kópia készül, ami alapján sző a szövő. A művésznek tudnia kell magas fokon szőni, hogy már az alkotás tervezési szakaszában tudja hogyan és milyen anyag használattal fogja szőni a végleges művet. Több heti tervezési munka után elkezdődhet a kárpitszövés.

A gobelin szövése rendkívül időigényes. Ez függ a terv bonyolultságától és a felvetéssűrűségtől. Én többnyire 5-ös felvetéssel dolgozom, ami azt jelenti hogy 1 cm-ben 5 láncfonal van. Ez a sűrű felvetés még lassúbbá teszi a technikát. A beszőtt fonal  cérnavékonyságú. Így nagyobb lehetőségem van a színek keverésére, izgalmas, különleges színhatások, textúrák elérésére.

Web oldalamra folyamatosan feltöltöm a megvásárolható kárpitjaimat, amik a “Galéria” menüpontban megtalálhatóak. Áruk, méretük felől e-mailben lehet érdeklődni.

Vásárlási szándék esetén  egyeztetett időpontban megtekinthetők.

Otthonára tervezve

Rendeljen egyedi műalkotást

Adott enteriőrbe vállalok egyedi kárpitszövést, ami kizárólag abba a térbe készül, ahova a megrendelő szeretné elhelyezni.

Ez esetben egyeztetett időpontban manageremmel együtt megtekintjük, felmérjük a helyszínt, fotókat készítünk és rögzítjük a megbízó kívánságát. 2 héten belül árajánlatot küldünk, amelynek elfogadása esetén elkészítem a vázlatokat. Ezekből a megrendelő választja ki, hogy melyik kerüljön kivitelezésre. Ezután következik a terv megfestése. Ennek elfogadása után kezdődhet a szövés. A vázlatok, a terv ára megállapodás tárgyát képezik. Szerződésben rögzítjük az anyagi feltételeket és a határidőt.

GALÉRIA

Falikárpitok

Falikárpit_Dimenziókapu
Falikárpit_junius
FINDING

További alkotásaim

A szövött falikárpitok mellett aquarelleket, rajztollal készült képeket is készítek. Ezek nem sokszorosított grafikák, hanem szerzői jogvédelem alatt álló, egyedi művészi alkotások. Az eladásra szánt művek folyamatosan felkerülnek a web oldal galériájába.

Képek méretei: 30 x 40 cm, – 40 x 50 cm, – vagy 50 x 70 cm.

Áruk 25 000 Ft- tól 65 000 Ft-ig terjed.

Aquarelllel,  rajztollal készített egyedi képek is rendelhetők adott enteriőrbe. Ezek ára mérettől, technikától függ. Rendelés esetén alsó határ: 50 000 ft. Ez utóbbi ár keret nélkül, paszpartuban értendő.

GALÉRIA

Grafikák

Grafika-Kardvirágok
Grafika-tulipanok
Grafika-3
VEGYE FEL VELEM A KAPCSOLATOT

Üzenet Küldés

Küldjön üzenetet amennyiben kérdése merült fel vagy érdeklődne műveimmel kapcsolatban.

    Kárpitszövés – Tanfolyam Készítse el saját falikárpit alkotását